Adrafinil vs Modafinil

Adrafinil vs Modafinil

Adrafinil is veel minder bekend dan Modafinil en daar zijn duidelijke redenen voor. Omdat wij hier de laatste tijd toch enkele vragen over hebben gekregen, zullen wij in dit artikel uiteenzetten wat het verschil is tussen Adrafinil en Modafinil en waarom wij Modafinil verkiezen.

Wat is Adrafinil?

Adrafinil is een zogenaamde ‘prodrug’ of ‘precursor’, dat wil zeggen dat de stof zelf niet actief is. Pas na een omzetting in de lever wordt het inactieve Adrafinil omgezet naar het actieve Modafinil. Vanaf dat moment is het metabolisme dus hetzelfde in het lichaam. Het uiteindelijke effect van beide stoffen is dus ook exact hetzelfde. Beide stoffen verbeteren cognitieve vaardigheden, geheugen en ook stemming. Het verschil zit echter in andere aspecten.

Dosis & veiligheid

Modafinil is veel efficiënter dan Adrafinil. Dit is omdat slechts een gedeelte van Adrafinil wordt echter omgezet naar Modafinil, het overgrote deel wordt omgezet naar het inactieve modafinilzuur. Om de juiste concentratie Modafinil in het lichaam te bereiken, heb je dus een veel grotere hoeveelheid Adrafinil nodig. Een gebruikelijke dosis Modafinil, wat wij zelf ook aanraden is 1 tablet, 200mg. Voor Adrafinil is een gebruikelijke dosis rond de 600mg. Je hebt met Adrafinil dus 3x zo veel milligram nodig om hetzelfde effect te bereiken als Modafinil. Waarom dit slecht is heeft te maken met de bijwerkingen. Modafinil blijft een geneesmiddel en het gebruik ervan heeft, zoals ieder ander geneesmiddel, bijwerkingen. Bij het gebruik van Adrafinil is de hoeveelheid 3x hoger dan bij Modafinil. De kans op bijwerkingen is hierdoor veel groter en de lever moet 3x harder werken om het op te ruimen.

Kwaliteit Adrafinil

Adrafinil werd altijd door Cephalon geproduceerd in Frankrijk, onder de naam Olmifon. Sinds 2011 zijn ze hiermee gestopt, na een herevaluatie van de Franse geneesmiddelenwaakhond Afssaps. Deze heeft de vergunning ingetrokken, omdat ze geen bestaansrecht meer zagen voor Adrafinil. Alle Adrafinil die nu op de markt verkrijgbaar is, wordt in kilogrammen geproduceerd in China. Omdat het niet als geneesmiddel gezien wordt, is er geen goede kwaliteitscontrole op de geproduceerde Adrafinil. Een farmaceutisch bedrijf als SunPharma, welke de Modafinil produceert die wij aanbieden, is echter aan strenge controle onderhevig.

Piek-effect

De tijd die nodig is om werkzaam te zijn in het lichaam is bij Modafinil korter dan bij Adrafinil. Dit is begrijpelijk als gekeken wordt naar het feit dat Adrafinil eerst in de lever omgezet moet worden naar Modafinil om werkzaam te zijn. Om piek-effect te bereiken heeft Adrafinil tot een uur langer de tijd nodig.

Vermeende voordelen Adrafinil

Tot zover hebben we laten zien dat Modafinil een veel efficiëntere en veiligere vorm is dan Adrafinil. Maar blijkbaar is er toch een reden dat Adrafinil nog steeds verkocht wordt. Dat heeft te maken met de juridische status van Adrafinil, ten opzichte van Modafinil. Modafinil wordt in het grootste deel van de wereld gezien als een geneesmiddel. Modafinil staat overigens niet op de Nederlandse Opiumwet en is dus geen illegale drug. Modafinil is echter wel een geneesmiddel, waar je eigenlijk een voorschrift voor moet hebben. Bij Adrafinil is dit anders. Adrafinil is op dit moment ongereguleerd, waardoor je het kunt kopen zonder voorschrift. Wij hebben dit probleem echter voor u opgelost, aangezien u bij ModafinilSupply Modafinil bestelt zonder voorschrift. Daarnaast was de prijs van Adrafinil in het verleden laag en Modafinil hoog, waardoor mensen met een lager budget Adrafinil verkozen boven Modafinil. Dit is tegenwoordig echter ook niet meer het geval.

Conclusie

Wij hebben u laten zien dat Modafinil veel efficiënter is dan Adrafinil. U heeft 3x minder van het middel nodig om hetzelfde effect te bereiken. Hierdoor zijn er minder bijwerkingen en is het voor de lever veel veiliger. De kwaliteit van de Adrafinil op de markt tegenwoordig is daarnaast twijfelachtig, omdat het niet door een betrouwbaar farmaceutisch bedrijf geproduceerd wordt. Modafinil werkt daarnaast sneller dan Adrafinil, omdat Adrafinil eerst in de lever omgezet moet worden naar Modafinil voordat het actief is. Het argument van de veiligheid is al genoeg om een beslissing te kunnen nemen, laat staan alle andere redenen die genoemd zijn. Wij zijn daarom erg stellig met onze conclusie: het is erg onverstandig om nog Adrafinil te gebruiken als u toegang heeft tot Modafinil.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *