Modafinil als "Smart Drug"

studenten & academici

Jonge mensen staan vaak meer open voor het uitproberen van nieuwe stoffen zoals “smart drugs” en nootropics. Met Modafinil is dit op dezelfde manier gegaan. Zelfs in de beginjaren, wanneer er nog weinig wetenschappelijk bewijs voorhanden was over de effecten en veiligheid, waren studenten in staat Modafinil te bemachtigen en gebruikten ze het om urenlang te blokken voor tentamens.

Inmiddels is het wetenschappelijke bewijs er wel en laat ons zien waarom Modafinil zo populair begint te worden: de effecten zijn onmiskenbaar [1]. De reden dat studenten juist de groep zijn die Modafinil het meest gebruiken (en studenten ook het grootste deel vormen van onze klantenkring) is omdat de effecten van Modafinil op de hersenen perfect aansluiten bij het studeren. Concentratie wordt verhoogd en gebundeld in 1 punt: een studieboek. Je focus blijft op het studeren, hierdoor heb je ook minder de behoefte aan afleiding zoals de smartphone en social media. Het geheugen wordt verbeterd, ook het langtermijngeheugen. Hierdoor blijft de stof die je opslaat tijdens het gebruik van Modafinil langer hangen. Daarnaast ben je minder moe en slaperig en kan je voor een tentamen lang doorleren, zelfs ‘s nachts. Ideaal dus tijdens tentamenperiodes. Al deze effecten maken het studeren efficiënter; je hebt minder tijd nodig om hetzelfde resultaat te bereiken. Guy Goodwin, president van de European College of Neuropsychopharmacology: “Modafinil is the first real example of a smart drug which can genuinely help, for example, with exam preparation” [2].

Een onderzoek aan de prestigieuze Oxford universiteit uitgevoerd in 2016 liet zien dat maar liefst 15% van de studenten wel eens een “study drug” waaronder Modafinil had gebruikt, zonder in bezit te zijn van een doktersvoorschrift [3]. De verwachting is dat dit percentage hoger is aan topuniversiteiten, omdat de werkdruk er ook hoger is. Daarnaast is er een onderzoek gedaan onder de lezers van het gerenommeerde wetenschappelijke blad Nature, welke door topwetenschappers gelezen wordt. Hierin gaf ongeveer 20% aan gebruik te maken van “study drugs” voor het verbeteren van de cognitieve prestaties [4]. Het interessante uit dit onderzoek is dat dit soort middelen weliswaar het meest gebruikt worden onder jongeren, maar dat academici met een hogere leeftijd, van PhD student tot professor, er ook degelijk gebruik van maken. Dit is ergens ook begrijpelijk aangezien academici in een competitieve omgeving functioneren, waar het cognitieve functioneren centraal staat.

Modafinil kopen @ ModafinilSupply.org
Nootropics

Modafinil voor professionals

Studenten waren de pioniers die Modafinil op de kaart hebben gezet, maar een middel welke in staat is het cognitieve vermogen te verbeteren, is natuurlijk niet alleen nuttig tijdens het studeren. Langzamerhand werd het opgepikt door een veel grotere categorie: de gehele beroepsbevolking en met name professionals in hun vakgebied. Van advocaten, managers, investment bankers, engineers, Silicon Valley CEO’s tot software developers en ondernemers. Al deze groepen zagen de voordelen van de effecten van Modafinil voor hun carrière [5].

Doorspitten van lange juridische teksten zonder vermoeidheid. Financiële stukken doornemen met verhoogde uithoudingsvermogen. Aan het einde van de dag scherp voor de dag komen tijdens een vergadering. Softwareontwikkelaars die onder stress urenlang geconcentreerd moeten coderen om een deadline te halen. Feit is dat velen van ons werken in een erg competitieve omgeving en om carrière te maken moet je net dat stukje beter zijn dan je collega’s. Als Modafinil in staat zou zijn om alleen al 10% efficiënter te werken en dus in dezelfde tijd die er voor staat 10% meer werk voor elkaar te krijgen dan je collega, dan kan dat de doorslaggevende factor zijn voor wie de promotie ontvangt. Om al deze redenen vormt de categorie “professionals” inmiddels, na de studenten, de tweede grootste categorie in onze klantenbestand. Sommige van onze klanten nemen het dagelijks op werkdagen en sommigen alleen als het drukker is en deadlines gehaald moeten worden.

Modafinil zal zeker helpen met de makkelijkere taken zoals je administratie op orde te krijgen en zonder afleiding urenlang getallen invoeren in Excel, maar dat is niet waar de echte kracht van Modafinil in zit. Het zijn juist de complexe cognitieve taken waar Modafinil in uitblinkt. “Studies have found that modafinil brought improvements in complex planning and problem-solving tasks, namely the executive functions in the front part of the brain.” aldus professor klinische neuropsychologie Sahakian, aan de universiteit van Cambridge [6].

ModafinilSupply.org

Bronnen

[1] Battleday RM, Brem AK. Modafinil for cognitive neuroenhancement in healthy non-sleep-deprived subjects: A systematic review. Eur Neuropsychopharmacol. 2015;25(11):1865-81. 
[2] Thomson, H. (2015). Narcolepsy medication modafinil is world’s first safe ‘smart drug’. The Guardian
[3] Kodsi, D. (2016). Revealed: Oxford’s addiction to study drugs.. Cherwell
[4] Maher, B. Poll results: look who’s doping. Nature 2008;452(7188):674-676. 
[5] Arrington, M.. (2011). How Many Silicon Valley Startup Executives Are Hopped Up On Provigil?. TechCrunch
[6] Roxby, P. (2011). Do ‘smart drugs’ really make us brainier?. BBC.

Modafinil kopen bij ModafinilSupply.org