Oorspronkelijk werd Modafinil, bekend onder de merknamen Modvigil, Modalert en Waklert ontwikkeld en verkocht als medicijn tegen excessieve slaperigheid zoals narcolepsie, omdat het in staat is moeheid en slaperigheid te verlagen. Al snel sinds de ontdekking werd duidelijk dat het naast het wakker houden ook een paar interessante ‘bijwerkingen’ had. Bij proefpersonen bleek het namelijk concentratie en alertheid te verhogen, het geheugen te verbeteren, cognitie te verbeteren, reactievermogen te verlagen en ook motivatie om taken af te ronden te verhogen. Effecten die Modafinil in korte tijd zeer populair hebben gemaakt. Vandaag de dag is het zelfs zo dat meer dan 90% van de gebruikers Modafinil niet nemen tegen narcolepsie, maar om de hersenfunctie te stimuleren, zogenaamd als ‘Smart Drug’ of ‘Nootropic’.

Modafinil kopen
Modafinil Studenten

 

Wie gebruiken Modafinil?

Modafinil stimuleert de hersenfunctie en dit biedt natuurlijk voordelen voor velen. Modafinil is in eerste instantie bekend geworden door het gebruik onder studenten. Studenten gebruiken het om tijdens lange studeersessies geconcentreerd te blijven en om meer stof op te slaan door de cognitie verbeterende werking van Modafinil. Inmiddels is er veel meer wetenschappelijk onderzoek naar Modafinil gedaan en is er in artikelen en kranten ook veel meer publiciteit voor, bijvoorbeeld het artikel van The Guardian of het Nederlandse artikel in VICE. Door deze naamsbekendheid is het opgepikt door een zeer diverse groep mensen. Van managers, investment bankiers, luchtverkeersleiders, mensen met een drukke kantoorbaan tot studenten en zelfs gamers. In principe iedereen die een boost in concentratie en focus kan gebruiken, heeft baat bij Modafinil. Daarnaast hebben wij in onze klantenkring ook veel mensen die Modafinil gebruiken ter behandeling van hun ADHD. Bij een groep blijkt Modafinil namelijk of beter te werken of minder bijwerkingen te vertonen dan de Ritalin die standaard voorgeschreven wordt voor ADHD. Noemenswaardig feitje: vanaf 2012 is het zelfs goedgekeurd voor gebruik door piloten van de Amerikaanse luchtmacht. En op dit moment wordt het zelfs door astronauten van het International Space Station gebruikt om optimaal te presteren tijdens moeheid of slaapgebrek.

 

Hoe werkt Modafinil?

Er zijn meerdere voorgestelde theorieën over de werking van Modafinil, maar de waarheid is dat het exacte mechanisme op dit moment nog niet duidelijk is. Wat wel bekend is, is dat het niet dezelfde werking heeft als andere stimulerende stoffen of “uppers”, zoals amfetaminen of Ritalin. Deze middelen, die direct het centraal zenuwstelsel stimuleren, hebben altijd als bijwerking stijging van bloeddruk, verhoogde hartslag en nervositeit. Modafinil heeft deze (schadelijke) bijwerkingen veel minder, waardoor het ook regelmatig gebruikt kan worden. Stoppen met Modafinil veroorzaakt ook geen ontwenningsverschijnselen, in tegenstelling tot amfetaminen, Ritalin en zelfs cafeïne. De theorie over de werking van Modafinil die nu het meeste aandacht ontvangt is dat het de bloedtoevoer naar gedeeltes in het brein stimuleert die verantwoordelijk zijn voor focus en cognitie.

Modafinil Werking
Nootropics

 

Waarom is Modafinil zo populair?

Vandaag de dag wordt er veel gevraagd van je, onze levens zijn druk en hectisch. Het is daarom niet raar dat er zoveel interesse is naar de “nootropics” of “smart drugs” waarmee je slimmer en productiever kunt zijn en dus meer succes kunt behalen in je carrière. Modafinil zorgt voor verscherpte focus en concentratie waardoor je aan projecten kunt werken zonder snel afgeleid te worden. De afname in moeheid zorgt ervoor dat deze effecten zelfs gelden na weinig slaap. Ook noemen gebruikers een verbetering in opname van informatie. Al deze effecten maken dit middel zeer geschikt voor mensen met een moeilijke studie of complexe baan. De reden waarom Modafinil in de categorie ‘Smart Drugs’ zo populair is geworden is omdat er veel wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan die bevestigen dat het ook echt de concentratie en focus verbetert. Ook laten deze onderzoeken zien dat de bijwerkingen mild zijn en dat er weinig risico is op verslaving.

 

Is het veilig?

De titel van het artikel in The Guardian luidt: “Narcolepsy medication modafinil is world’s first safe ‘smart drug’”. Als bron hiervoor wordt onder andere een wetenschappelijk review artikel aangehaald geschreven door wetenschappers van de Harvard en Oxford universiteit, die 24 wetenschappelijke artikelen over Modafinil bestudeerd en gebundeld hebben. In dit artikel stellen ze dat Modafinil vele positieve effecten heeft wanneer gebruikt door gezonde mensen, zoals onder andere toegenomen focus, toegenomen leervaardigheid en geheugen. Over de veiligheid melden de auteurs het volgende: “Modafinil seems to be the first ‘smart drug’ that is reasonably safe for healthy people”. Dit is voor gezonde volwassenen. Modafinil is niet geschikt voor personen met een hoge bloeddruk of met een hartritmestoornis. Los hiervan is het belangrijk te weten dat Modafinil is goedgekeurd voor gebruik in meer dan 20 landen (waaronder de VS en Nederland) en nu al 22 jaar meegaat. Vooral de VS is belangrijk omdat om een geneesmiddel daar te mogen verkopen het moet voldoen aan de zeer strenge kwaliteitsnormen van de Food & Drug Administration (FDA). Belangrijk is dat deze strenge regels ook gelden voor medicijnen van buitenlandse farmaceutische bedrijven die naar de VS willen exporteren. Alle producten die wij op onze site verkopen zijn afkomstig van SunPharma welke deze FDA keurmerk hebben.

Modafinil
Modafinil Bijwerkingen

 

Wat zijn de bijwerkingen?

Modafinil is en blijft een geneesmiddel en net als ieder ander geneesmiddel heeft ook Modafinil bijwerkingen. Vele klinische onderzoeken waren nodig om de ‘FDA approved’ status te krijgen en hierdoor is er veel bekend over de bijwerkingen van Modafinil, zelfs over de zeer uitzonderlijke bijwerkingen. De wetenschappelijke studies noemen deze bijwerkingen mild en te overzien.

Lichte hoofdpijn aan het eind van de dag wordt het meest genoemd door een deel van de gebruikers. Goed blijven eten en veel water drinken tijdens het gebruik verzacht dit probleem. Bijwerkingen die minder dan 1 op de 10 mensen ondervinden zijn droge mond, verminderde eetlust, nervositeit, maagdarmklachten zoals diarree of misselijkheid, duizeligheid en wazig zien. Proefpersonen in klinische testen classificeerden deze bijwerkingen vaak als mild en dat de klachten verdwenen na de eerste paar uur.

In zeer uitzonderlijke gevallen kan er een allergische reactie plaatsvinden wat onder andere kan zorgen voor een huiduitslag en jeuk over het hele lichaam. Mocht dit gebeuren is het belangrijk te stoppen met het gebruik van Modafinil en een arts raad te plegen. Wij vinden het bij ModafinilSupply belangrijk om onze klanten eerlijke informatie te geven over onze producten. Omdat daar niet alleen onze versie van het verhaal hoort linken wij veel naar wetenschappelijke studies en artikelen in gerespecteerde kranten en websites en nodigen we u uit hier ook op te klikken. Meer informatie kunt u ook vinden in bij onze veelgestelde vragen.

Modafinil