Verschil Modafinil & Armodafinil

Wat bekend staat onder de naam Modafinil is geen zuivere stof maar een mix van twee verschillende stoffen, 50% AR-Modafinil en 50% ES-Modafinil. Armodafinil is geen mix, het is 100% AR-Modafinil, zonder de ES-Modafinil. Armodafinil is daardoor chemisch een zuiverdere vorm. Pas recentelijk zijn wetenschappers erachter gekomen dat de “AR” en “ES” toch net verschillen in werking op de hersenen. De positieve effecten blijken vooral van de “AR” Modafinil afkomstig te zijn. Daarom is Armodafinil recentelijk los op de markt gebracht. Hieronder de voordelen en de nadelen van Armodafinil.

Voordeel 1: 150mg Armodafinil is net zo sterk als 200mg Modafinil. Van Armodafinil heb je dus minder nodig om hetzelfde effect te bereiken. En dit is een voordeel van Armodafinil omdat de kans op bijwerkingen hierdoor ook minder groot zullen zijn.

Modalert Kopen

Voordeel 2: De werkingsduur van Armodafinil is langer vergeleken met Modafinil. Het verschil is ongeveer 2 uur. En dit verschil is net genoeg om de hele werkdag mee te halen, terwijl Modafinil daar net te kort voor werkt.

Voordeel 3: Gebruikers ervaren Armodafinil als prettiger en meer relaxed vergeleken met Modafinil. Bij Modafinil worden de nadelen die veel koffie ook heeft vaak genoemd: een gejaagd en nerveus gevoel. Armodafinil heeft dit minder dan Modafinil. En mede hierdoor heeft Armodafinil ook minder invloed op de slaap.

Ook zijn er nadelen: Modafinil heeft een betere prijs/kwaliteit verhouding dan Armodafinil en Armodafinil is ook lastiger te verkrijgen. Ondanks de hogere prijs lijkt de meerderheid van de gebruikers Armodafinil te verkiezen boven Modafinil.